Mahe kestata kaer 1.30 eur/kg

///Mahe kestata kaer 1.30 eur/kg
  • Kooritud kaer

Mahe kestata kaer 1.30 eur/kg

0.00

Pakume kestata kaerateri (nagu kaerakruup), mis on kasvanud Lauri-Jaani talus.

Lauri-Jaani talu tegeleb mahetootmisega aastast 1990. Talu asub Läänemaal Ridala vallas Kivikülas.

Pehme maitsega kestata kaera sort, mis valminud sellel suvel. Väga puhas kaer aganate hulga poolest- üksikud kestaga terad esinevad, kuna seemnesse on jäänud veidi kestaga kaera sordi terasid.

Viljale on nüüd võimalik ka ise järele tulla Jahu tänavale Põhja-Tallinnas.

Tellitud vilja pakime 5kg kaupa mitmekordsetesse paberkottidesse.

 


Kategooria:

Tootekirjeldus

Kaer on kõige õlirikkam teravili. Kui viia kaer helveste kujule või jahvatada jahuks, rääsub sisalduv õli mõninga aja pärast ning ilmneb kibe maitse. Tööstuslikult kaerahelbeid selle vältimiseks aurutatakse ehk nad ei sisalda neitsiõli vaid kuumtöödeldut.

Kaera röstimisel avaldub pähkline maitse. Sealjuures värskelt röstitud kaer on mõnevõrra erinev valmisröstitud helvestest. Ka pudru valmistamisel võib helbeid vahetult röstida.

Pudrul ning kuivematel kaeratoitudel, nagu müsli või küpsised, on erinev toime. Selle tunneb lihtsalt ära: kas on soov saada pehme ning soe kogemus või hoopis krõmpsuv. Võib-olla  soovid temast hoopis piima valmistada.

Kaera jahuks jahvatamisel Viljapeas pakutavate veskitega tuleb tema suure õlisisalduse tõttu a) kasutada jämedat või keskmist jahvatusastet või b) jahvatada kaera pooleks mõne kuivema teraviljaga nagu näiteks tatar või nisu. Tatrajahu jääb mõnes küpsetises soovimatult kuivaks. Sel puhul ongi hea tatra-kaera segujahu.