Terve hulk võimalusi suurest pakist. Pakutavad linaseemned ei maitse mõrkjalt ja linaseemne õli on säilinud terves seemnes parimal kujul.

Linaseemned on seedimisele nii kasulikud! Muidugi ka juustele, nahale, ajule ja millele kõigele veel.
Hea nii toorleibade kui küpsetiste sisse, pudru sisse ja värkselt röstitult näiteks müslisse. Säilides hästi just seemne kujul on nad jahuks parimad värskelt jahvatatuna.

Linaseemnetega on võimalik asendada ka muna

x Ühe muna asendamiseks küpsistes, muffinites, pannkookides, keeksides piisab kui need jahvatada ning 5 min leotada. Vahekorraks jahvatatud linaseemneid ja 2,5tl vett.

x Vahustatava munavalge saab kui keeta linaseemneid 30 minutit ja kurnata ning jahutada. Vahekorraks 2/3 tassi linaseemneid ja 6 tassi vett. Vahustamine võtab oma aja (u.25 min), kuid vahustub kiiremini mida külmem ja sobib säilitada ka külmkambris. Sellest saab teha nii biskviiti, vahuseid magustoite kui makroone.

x Linaseemne jahu seob maitsvalt ja lihtsalt ka köögivilja kotletid.