Mahe toortatar 4.00 eur/kg

//Mahe toortatar 4.00 eur/kg
  • Tatrakruup

Mahe toortatar 4.00 eur/kg

0.00

Viljapea pakub kestata tatart, mis on kasvanud Tsuba mahetalus Põlvamaal.

See tatar puutub teiste teraviljadega kokku vaid kuivatis- nii koorimisliin kui põld on (teraviljadest) vaid tatra päralt. Võib sisaldada väga üksikuid visuaalselt tuvastatavaid viljateri teistest sortidest, kuid Viljapea kasutatud kümnetes kilodes ei ole veel sellist tera esinenud.

Teravili postitatakse igal esmaspäeval

Tarneviisideks vali kuller või pakiautomaat. “Tulen ise järele” las jääb kõrvale,  kuna teravilja postitab Sulle talunik.

Pakendamisviis on täpsustamisel.

 

 


Kategooria:

Tootekirjeldus

Tatar ei ole klassikaline teravili, vaid kuulub samasse perekonda rabarberi ja hapuoblikaga. Tatra vilja mõne klassifikatsiooni järgi nimetatakse aga hoopis pähkliks.

Mõnedes kultuurides kasutatakse tatart keha puhastava paastu ajal mil hoidutakse klassikalistematest teraviljadest. Toortatar sisaldab mitmeid kasulikke aminohappeid, mikro-ja makroelemente, vitamiine (sh. B-rühmast). Mõned spetsialistid armastavad lihtsustuseks öeldagi, et temas leidub kõike.

Tatar on kuiv ja habras teravili- kui teda jahvatada töötab veski vaikselt.  Jahu liidab kuumutades hästi nii pannkooki kui peedikotletti, muretaigent kui pudingit ja tulemus pole liiga keepuv. Kui soovid tatrast tainast ka rullida tuleks teda aga elastsemaks muuta- lisades taignasse näiteks keedetud kartulit.

Idanevad ka kooritud tatraterad ja seda kiiresti. Võid proovida idandatud terasid kuivatada toormüslisse- see pole hammastele mingi katsumus.

Jämedalt jahvatades (e. tangust) saab isegi kiiresti valmivast viljast kiirpudru materjali või pudru mis mõne aja jooksul kuumas vees keetmatagi pundub. Kui keeta toortatra kruupe (e. kooritud teri) on tulemus kergelt magus kahvatu tatrapuder mis veidi kokku kleepub. Kui tatrapudru juures võlub sind hoopis selle sõmerus või pähkline röstiaroom võid toortatrateri enne keetmist kuivalt või ka mõnes rasvaines röstida. Avasta, et värskelt röstitud tatrast puder on sealjuures midagi muud kui poepruun tatrakruup.