Mahedalt kasvatatud tatar 3.70 eur/kg (märgiseta)

///Mahedalt kasvatatud tatar 3.70 eur/kg (märgiseta)

Mahedalt kasvatatud tatar 3.70 eur/kg (märgiseta)

18.0074.00

Viljapea pakub kestata Karmeli tatart, mis on kasvanud Saaremaal Pähkla külas, vanas Karmeli kihelkonnas. Selle väiketootja tatar on kasvatatud selliste standardite järgi nagu vanavanemate mustsõstrad või õunad- märki ei ole, kuid keemiat ei kasutata.

Karmeli tatar on parimal võimalikul viisil kuivatatud ja hoiustatud. Siis veel kenasti puhastatud selle nimel, et tatrapakist leiaksite ainult seda, mida soovisite – minimaalselt kestatükke, palju puhast ja ilusat idanevat tatart.

Teravili postitatakse igal esmaspäeval

Kuni 5 kg tellimustele on võimalik järele tulla ka Jahu tänavale Põhja-Tallinnas.

 

Tootekood: - Kategooria:

Kirjeldus

Tatar ei ole klassikaline teravili, vaid kuulub samasse perekonda rabarberi ja hapuoblikaga. Tatra vilja mõne klassifikatsiooni järgi nimetatakse aga hoopis pähkliks.

Mõnedes kultuurides kasutatakse tatart keha puhastava paastu ajal mil hoidutakse klassikalistematest teraviljadest. Toortatar sisaldab mitmeid kasulikke aminohappeid, mikro-ja makroelemente, vitamiine (sh. B-rühmast). Mõned spetsialistid armastavad lihtsustuseks öeldagi, et temas leidub kõike.

Tatar on kuiv ja habras teravili- kui teda jahvatada töötab veski vaikselt.  Jahu liidab kuumutades hästi nii pannkooki kui peedikotletti, muretaigent kui pudingit ja tulemus pole liiga keepuv. Kui soovid tatrast tainast ka rullida tuleks teda aga elastsemaks muuta- lisades taignasse näiteks keedetud kartulit.

Idanevad ka kooritud tatraterad ja seda kiiresti. Võid proovida idandatud terasid kuivatada toormüslisse- see pole hammastele mingi katsumus.

Jämedalt jahvatades (e. tangust) saab isegi kiiresti valmivast viljast kiirpudru materjali või pudru mis mõne aja jooksul kuumas vees keetmatagi pundub. Kui keeta toortatra kruupe (e. kooritud teri) on tulemus kergelt magus kahvatu tatrapuder mis veidi kokku kleepub. Kui tatrapudru juures võlub sind hoopis selle sõmerus või pähkline röstiaroom võid toortatrateri enne keetmist kuivalt või ka mõnes rasvaines röstida. Avasta, et värskelt röstitud tatrast puder on sealjuures midagi muud kui poepruun tatrakruup.