Pisut ootamatu, kuidas valge piimavõi võib muutuda kuldseks karamelli aroomiga eliksiiriks. See on väga universaalne rasvaine- talub hästi kuumutamist ja maitseb hõrgult leival. Arukalt doseerides peaks ta sobima kõigile kehatüüpidele.

Category,

Yields1 Serving

Pane timer käima: 40 minutit

 1 kg võimalikult vastutustundlikult toodetud võid
 6 nelgitera (soovi korral)

1

Kuumuta võid keskmisel kuumusel, kuni see on sulanud ja hakkab keema.

2

Kerkib kohev vaht (kui selitad suuremat kogust võid kui 1 kg võib seda vahtu kergelt sulavõiga segada, et vesi paremini välja auruda saaks). Vähenda kuumust minimaalseks mil või veel keema jääks. Mida väiksem on või kogus, seda väiksem on see temperatuur.

Võid lisada nelgid- mõnede India allikate järgi aitavad need võil veelgi paremini selitatud saada.

3

Või keeb olenevalt kogusest kuni kogu või sees olev vesi on välja keenud ja valk eraldunud.

4

Tekivad väiksemad alad, kus keemist on veel märgata, kuni ühel hetkel valitseb potis vaikus. Nüüd tuleks pott tulelt ära võtta.

5

Võivalgu saared muutuvad jahtudes selgepiirilisteks- need saab eemaldada vahukulbiga. Karamellised tükid võib lisada näiteks pudrule. Kui või on piisavalt jahtunud võib kallata läbi sõela või ka väga ettevaatlikult ilma sõelata klaaspurki. Ghee hakkab hanguma umbes 6 tunni pärast.

Purgist tuleks seda võtta kuiva ja puhta lusikaga. Soovitatakse vältida tarvitamist ühel toidukorral sama koguse meega.

6

Õigesti valmistatud ghee säilib vähemalt 100 aastat ja öeldakse, et 100 aastane ghee ravib kõik haigused. Laktoosivaba pealekõige.

Ingredients

 1 kg võimalikult vastutustundlikult toodetud võid
 6 nelgitera (soovi korral)

Directions

1

Kuumuta võid keskmisel kuumusel, kuni see on sulanud ja hakkab keema.

2

Kerkib kohev vaht (kui selitad suuremat kogust võid kui 1 kg võib seda vahtu kergelt sulavõiga segada, et vesi paremini välja auruda saaks). Vähenda kuumust minimaalseks mil või veel keema jääks. Mida väiksem on või kogus, seda väiksem on see temperatuur.

Võid lisada nelgid- mõnede India allikate järgi aitavad need võil veelgi paremini selitatud saada.

3

Või keeb olenevalt kogusest kuni kogu või sees olev vesi on välja keenud ja valk eraldunud.

4

Tekivad väiksemad alad, kus keemist on veel märgata, kuni ühel hetkel valitseb potis vaikus. Nüüd tuleks pott tulelt ära võtta.

5

Võivalgu saared muutuvad jahtudes selgepiirilisteks- need saab eemaldada vahukulbiga. Karamellised tükid võib lisada näiteks pudrule. Kui või on piisavalt jahtunud võib kallata läbi sõela või ka väga ettevaatlikult ilma sõelata klaaspurki. Ghee hakkab hanguma umbes 6 tunni pärast.

Purgist tuleks seda võtta kuiva ja puhta lusikaga. Soovitatakse vältida tarvitamist ühel toidukorral sama koguse meega.

6

Õigesti valmistatud ghee säilib vähemalt 100 aastat ja öeldakse, et 100 aastane ghee ravib kõik haigused. Laktoosivaba pealekõige.

Ghee- kuldne või (L, G)