Print Options:

Odra-Orecchiette Dukkha jahuga (V)

Yields1 Serving

Orecchiette on kõrvakeste sorti Itaalia pastakuju. Selle saab valmitada tööriistadeta! Hea materjal ühiskokkamiseks- muudkui jutusta ja vormi. Dukkha on aga Egiptusest: röstitud seemne-pähkli-vürtsi jahu. Selles retseptis kohtuvad nad Eesti odraga.

Orecchiette
 1 cup odrakruupi
 ¾ cup vannisooja vett
Dukkha jahu
 1 tbsp köömneid
 2 tbsp fenkoli seemneid
 4 tbsp musti seesami seemneid
 4 tbsp päevalille seemneid
 4 tbsp kõrvitsa seemneid
 4 tbsp mandleid
 2 tbsp koriandri seemneid
 ¼ tsp roosat (soola)
 1 tsp kurkumit
1

Rösti seemneid ja vürtse suuruse järjekorras pannil segades või ahjus 170 kraadi juures. Mandlid tuleks röstima panna mõned minutid kauem, siis päevalille ja kõrvitsaseemined, siis seesami seemned, fenkol ja köömned.

Võib ka röstida suuruset kaupa,kuid järjekorras kuni kuldpruunid,

Laota laiali ja jahuta- muidu moodustub jahvatades pigem tainasJahvata kohviveskis või blenderis köömned-fenkol-seesam peeneks jahuks ning lisa ülejäänud röstained. Blenderda veidi veel. Kombineeri soola, jahvatatud koriandri ja kurkumiga.

Võid ka valmistada suurema koguse ja säilitada õhukindlalt külmikus. Sobib hästi ka näiteks juuretise saia ja õliga.

2

Jahvata odrast peenjahu. Jahu kuhja keskele moodusta süvend- sinna kalla sooja vett ning sega käega keskele tainast (jahu kuhja võib moodustada ka kaussi). Lisa portsudena vett ning moodusta tainast. Lase taignal veidi punduda ja toa temperatuurile jahtuda. Pese käed ja sõtku.

3

Tainas peaks olema plastiliini taoline. Vajadusel lisa veidi vett. Tainas millega parajasti ei tööta pane kuivamise vältimiseks kilekotti.

4

Kiirem viis on moodustada taignast cm läbimõõduga rull. Pagari noa või mõne muu noaga saab lõigata kettad. Neid kettaid saab peopesas pöidlaga vormida- vajuta ja pööra, vajuta ja pööra, vajuta.

Aeganõudvam on moodustada väikeseid palle ning samamoodi peopesas vormida. Nii saab väga kenad pastakesed.

5

Lisa käsitöö tulemus keevasse vette. keeda 5 minutit. Keeduvette soola lisamata tuleb hästi välja odra magus maitse, ent võid ka lisada. Valmis pastat võib sooja veega sõelas pesta, kui vaja saavutada tahedam pind- oleneb kastmest.

6

Pildil dukkha, soodsa rohelise ja õliga. Odra pasta kastmeks hästi ei passi hapukad kasmed, kuid valikuvõimalisi on sellest hoolimata palju.