Print Options:

Vahvlikoonused (V, G)

Yields1 Serving

Krõbedad vahvlid kaera ja tarta jahust. Gluteenivaba pesa jäätisele.

 ½ cup tatrakruupi (või tatrajahu)
 ½ cup kaerakruupi (või kaerajahu)
 1 ⅓ cups vett
 1 ½ tbsp chia seemneid
 2 tbsp kookosõli või gheed
 2 tbsp agaavi siirupit (või 4 sl suhkrut)
 ¼ tsp soola
1

Lülita soojenema vahvlimasin.

Sega kaer ja tatar ning jahvata koos chia seemnetega (jahude kasutamisel jahavata chia seemned näiteks kohviveskis).

2

Vajadusel vedelda kookoskõli pliidil või veevannis.

3

Kombineeri kõik koostisosad ja vispeda veidi.

4

Vajadusel määri vahvlimasin ning pressi supilusika täis tainast küpsema. Kui auru hulk hakkab vähenema võib küpsetaja avada.

5

Kui vahvel on parajalt pruun rulli kiiresti puhtal rätikul koonusesse. Kui vahvel läks kaheks võid ülemise kihi eemaldala, astatada alumisele ja kokku pressida. Liiga kaua küpsetades saad tumedama pruuni vahvli, mis ei kaardu koonuseks.

Kui ka heledam vahvel ei kaardu hästi , võib lisada taignasse veidi rohkem magusat koortisoas.