Print Options:

Võluv puder iduviljaga (V)

Yields1 Serving

Miks just võluv? Tatar ja kaer tasakaalustravad üksteist: üks on kuiv, kerge ja soojendav ning teine õlisem, vahel keedetult liigagi raske. Iduvili lisab huvitavama võnke. Viigimarjad on magusad ent vitamiinide-mineraalide rikkad.

  cup idunisu või idurukkist
  cup tatrakruupi
  cup kaerakruupi
 2 cups vett
 viigimarju
1

Leota vilja vees 12-24 tundi (olenevalt õhu temperatuurist).

2

Idandamiseks peaks vili püsima niiske. Näiteks võib sulgeda viljapurgi marli ja kummiga ning asetada kaussi tagurpidi kaldu. Veel võib idandada sõelas ning vilja aegajalt segada või niisutada, muul moel improviseerida või kasutada idupotti.

3

Kui mõne mm pikkused idusabad kasvanud võib terad kuivatada õhu käes, näiteks ahjuplaadile laotatuna.

4

Lisa keevasse vette tükeldatud viigimarju.

5

helvesta iduvili, tatar ja kaer.

6

Keeda kaanega tasasel tulel 10...15 minutit.

7

Selline puder on toitev ent ei mõju hommikul liiga maandavalt.