Kirjeldus
Jahvatamine ja puhastamine
Jahvatusjämedust saab muuta lihtsalt pöörates trehtrit. Jätkates trehtri pööramist mõne ringi pääseb tööriistu vajamata ligi veskikividele. Enamasti pole vaja puhastamiseks teha sedagi- keskmisel jahvatusastmel jahvatamine puhastab veski kive.
Valtsimine ja puhastamine
Valtsiosa puhastamine on lihtne- puidust kaane all asub roostevabast terasest kassetike, mille saab eemaldada kui väikese sahtli. Kaane all on ka nupp, millega muuta valtside vahekaugust. Võid ta teradega täita ning helbed pärast nupulevajutust kinni püüda. Näiteks kaussi mille komplektist leiad.
Mida saab jahvatada, mida helvestada?
Veskitega võib jahvatada kõiki toiduaineid, mis ei ole liiga niisked või õlised. Välja jäävad õlised seemned ja pähklid ning kaera saab jahvatada peenjahuks vaid segades pooleks mõne sobiva teraviljaga. Veski jahvatab ka kõvemad ja suuremad terad, nagu herned otse peenjahuks. Jõudehetkedel võib kasutada kohviveskina- selleks soovitame kasutada eraldi veskikivi kambrit (saadaval lisavarustusena).
Helvestada saab kõige paremini pehmemaid viljaterasid. Kui soovid ilusamini helvestada ka kõvemaid teri, nagu näiteks riis, võib need eelmine õhtu märjaks kasta ning sõela sisse oma järge ootama jätta. Selle ajaga toimub teraviljades ka protsess, mis muudab nad kergemini seeditavaks! Võid valtsida ka õliseemned, nagu lina- või seesamiseemned, suupärasemaks ja maitseaineid, nagu köömen või fenkol, teepärasemaks.
Materjalidest
Täispuidust kest on valmistatud käsitööna pöögist ja töödeldud vaid orgaanilise toiduõliga. Korundum keraamikast veskikivid, mida ümbritseb silikoonist pesa, on ülitugevad ja kulumiskindlad ning tänu oma poorsusele terituvad ise. Kui aja jooksul kivid veidi kuluvad ei mõjuta see veski töötamist, kuna jahvatusjämedust muutes saab veskikivid üksteisele lähendada. Mootor on industriaalset laadi, kulumiskindel ja hooldusvaba. Iga veskit kontrollitakse enne tehasest väljumist.
Garantii 12 aastat!