Kui Sa ei näe retsepte korralikult, siis proovi lehte värskendada!

Lisatud suhkruta pirni-bataadikook (V,G)Maheda maitseline ja üllatavalt magus kook, millesse jõuab suhkur vaid bataadist ja pirnist. Koheva korallroosa taigna plaadile määrimine pakub lisaks kunstilist naudingut.
Õhuline määre (V)Tõeliselt mahedamaitselisele ja pehmele taustale annab tooni hapukas ja müstilise umami maitseomadusega hapukapsas.
Minu ema rukkileib (V,L)Minu ema küpsetab lakoonilist vesi-rukis-juuretis-sool leiba värskelt jahvatatud jahust. Tihti sellest piidabki. Vahel lisab ta leivale rosinaid , vahel köömneid ning viimsel ajal ka kurkumit ja pipart. See on hea põhi alustamiseks, et siis oma retseptini jõuda.
Odra-Orecchiette Dukkha jahuga (V)Orecchiette on kõrvakeste sorti Itaalia pastakuju. Selle saab valmitada tööriistadeta! Hea materjal ühiskokkamiseks- muudkui jutusta ja vormi. Dukkha on aga Egiptusest: röstitud seemne-pähkli-vürtsi jahu. Selles retseptis kohtuvad nad Eesti odraga.
Peedi-hirsi pannivorm (V,G)Peet ja hirss selles retseptis mitte ei liitu vaid moodustavad üllatava kolmanda. Jällegi "sellisel kujul ma küll peeti tahan", lastele (ja suurtele) kellel parajasti peedi isu ei ole.
Võluv puder iduviljaga (V)Miks just võluv? Tatar ja kaer tasakaalustravad üksteist: üks on kuiv, kerge ja soojendav ning teine õlisem, vahel keedetult liigagi raske. Iduvili lisab huvitavama võnke. Viigimarjad on magusad ent vitamiinide-mineraalide rikkad.
1 2