Kui Sa ei näe retsepte korralikult, siis proovi lehte värskendada!

Õhuline määreTõeliselt mahedamaitselisele ja pehmele taustale annab tooni hapukas ja müstilise umami maitseomadusega hapukapsas.
Minu ema rukkileib (V,L)Minu ema küpsetab lakoonilist vesi-rukis-juuretis-sool leiba värskelt jahvatatud jahust. Tihti sellest piidabki. Vahel lisab ta leivale rosinaid , vahel köömneid ning viimsel ajal ka kurkumit ja pipart. See on hea põhi alustamiseks, et siis oma retseptini jõuda.
Odra-Orecchiette Dukkha jahuga (V)Orecchiette on kõrvakeste sorti Itaalia pastakuju. Selle saab valmitada tööriistadeta! Hea materjal ühiskokkamiseks- muudkui jutusta ja vormi. Dukkha on aga Egiptusest: röstitud seemne-pähkli-vürtsi jahu. Selles retseptis kohtuvad nad Eesti odraga.
Peedi-hirsi pannivorm (V,G)Peet ja hirss selles retseptis mitte ei liitu vaid moodustavad üllatava kolmanda. Jällegi "sellisel kujul ma küll peeti tahan", lastele (ja suurtele) kellel parajasti peedi isu ei ole
Võluv puder iduviljaga (V)Miks just võluv? Tatar ja kaer tasakaalustravad üksteist: üks on kuiv, kerge ja soojendav ning teine õlisem, vahel keedetult liigagi raske. Iduvili lisab huvitavama võnke. Viigimarjad on magusad ent vitamiinide-mineraalide rikkad.
Ghee- kuldne või (L, G)Pisut ootamatu, kuidas valge piimavõi võib muutuda kuldseks karamelli aroomiga eliksiiriks. See on väga universaalne rasvaine- talub hästi kuumutamist ja maitseb hõrgult leival. Arukalt doseerides peaks ta sobima kõigile kehatüüpidele.
1 2