Pehme olekuga supp nii suurtele kui (punast pipart välja jättes) väikestele.

Yields1 Serving

Pane timer käima: 60 minutit

 1 cup kikerherneid või mungube
 2 cups jogurtit
 3 cups vett
  cup kookosõli või gheed
 1 tsp kurkumit
 ½ tsp lambaläätsi (võib asendada köömnetega)
 ½ tsp soola
 tükike punast pipart

1

Jahvata kikerherned peenemail asmel ja sõelu jahu. Väiksema veskikiviga veskiga jahvata kikerkerned esmalt väga jämedalt ning siis kõige peenemalt. Mungoa jahu pole vaja sõeluda ega kahekordselt jahvatada.

2

Kombineeri jahu, kurkum, sool ja 1 klaas vett. Vispelda hoolega. Kui tükike tainast tõuseb külma vette asetades pinnale on tainas valmis.

3

Jogurt lahjenda sama hulga veega ja lahusta 2 sl tainast.

4

Taignast saavad väiksed pallid poole palli sügavuses võis mõlemalt poolt kuldpruuniks praadides. Parem on kuumutada ghee koos panni või potiga st. asetada see külmale mitte kuumale pannile. Teelusika täiest taignast saab hea suurusega palli.

Kõige parem on seda teha paksuseinalise vokkpanniga aga sobib ka väike pakuspõhjaline pott ning äärmisel juhul õhukese seinaga vokkpann. Pallide korjamiseks pannilt saab kasutada väga hästi vahukulppi.

5

Kuumuta jogurtisegu keskmisel kuumusel keemiseni ja vähenda kuumust.

Kui võid jääb pallide praadimisest üle ja see on puhas saab lambaläätsed ja pipra praadida selles samas võis. Lambaläätsed peaksid veidi pruunistuma ning indiapäraselt lisatakse selline võisegu suppi ning pott kaetakse mõneks minutiks kaanega.

6

Lisa ka valmistatud oapallid ning keeda kaaneta vaikselt podisedes u- 20 minutit.

7

Sobib väga hästi serveerituna pehmema maitselise rohelisega - peterselli või koriandrilehtedega.

Juhul kui pooled pallid juba kokkamise ajal ära söödi saab sellise kaoga järgmine kord koguste valimisel arvestada.

Ingredients

 1 cup kikerherneid või mungube
 2 cups jogurtit
 3 cups vett
  cup kookosõli või gheed
 1 tsp kurkumit
 ½ tsp lambaläätsi (võib asendada köömnetega)
 ½ tsp soola
 tükike punast pipart

Directions

1

Jahvata kikerherned peenemail asmel ja sõelu jahu. Väiksema veskikiviga veskiga jahvata kikerkerned esmalt väga jämedalt ning siis kõige peenemalt. Mungoa jahu pole vaja sõeluda ega kahekordselt jahvatada.

2

Kombineeri jahu, kurkum, sool ja 1 klaas vett. Vispelda hoolega. Kui tükike tainast tõuseb külma vette asetades pinnale on tainas valmis.

3

Jogurt lahjenda sama hulga veega ja lahusta 2 sl tainast.

4

Taignast saavad väiksed pallid poole palli sügavuses võis mõlemalt poolt kuldpruuniks praadides. Parem on kuumutada ghee koos panni või potiga st. asetada see külmale mitte kuumale pannile. Teelusika täiest taignast saab hea suurusega palli.

Kõige parem on seda teha paksuseinalise vokkpanniga aga sobib ka väike pakuspõhjaline pott ning äärmisel juhul õhukese seinaga vokkpann. Pallide korjamiseks pannilt saab kasutada väga hästi vahukulppi.

5

Kuumuta jogurtisegu keskmisel kuumusel keemiseni ja vähenda kuumust.

Kui võid jääb pallide praadimisest üle ja see on puhas saab lambaläätsed ja pipra praadida selles samas võis. Lambaläätsed peaksid veidi pruunistuma ning indiapäraselt lisatakse selline võisegu suppi ning pott kaetakse mõneks minutiks kaanega.

6

Lisa ka valmistatud oapallid ning keeda kaaneta vaikselt podisedes u- 20 minutit.

7

Sobib väga hästi serveerituna pehmema maitselise rohelisega - peterselli või koriandrilehtedega.

Juhul kui pooled pallid juba kokkamise ajal ära söödi saab sellise kaoga järgmine kord koguste valimisel arvestada.

Soe ja toitev jogurtisupp kikerherne pallidega (G)