Kirjeldus
Jahvatamine
Veski kinnitatakse kahe pitskruvi abil tööpinna ääre külge. Jahvatusejämedust saab reguleerida puidust nuppu keerates. Trehter teraviljade jaoks astetseb oma pesasse vaid raskusjõu mõjul- terasid täis trehtrit ei ole üldjuhul hea mõte kergitada. Tühjendamiseks ilma jahvatamata kallutaksin terad kaussi kogu veskit tõstes.
Puhastamine
Puhastamiseks piisab üldjuhul peaotäie riisi või nisu jahvatamisest. Kui tekib vajadus veski siiski avada avatakse see laua külge kinnitatult kuuskant võtmega ning vajadusel puhastatakse kuiva pintsliga.
Mida saab jahvatada?
Veskitega võib jahvatada kõiki toiduaineid, mis ei ole liiga niisked või õlised. Välja jäävad õlised seemned ja pähklid ning kaera saab jahvatada peenjahuks vaid segades pooleks mõne sobiva teraviljaga.
Materjalidest
Liimpuidust kest on valmistatud käsitööna pöögist ja töödeldud vaid orgaanilise toiduõliga. Komplekti kuulub ka puidust ja roostevabast terasest kastike jahu kogumiseks ning puidust trehtri kaas. Korundum keraamikast veskikivid on ülitugevad ja kulumiskindlad ning tänu oma poorsusele terituvad ise. Kui aja jooksul kivid veidi kuluvad ei mõjuta see veski töötamist, kuna jahvatusjämedust muutes saab veskikivid üksteisele lähendada. Veskikivide liikumist võimalik jälgida läbi pleksiklaasist silindrikujulise kesta.
Garantii 3 aastat!