Kirjeldus
Jahvatamine ja puhastamine
Jahvatusjämedust saab muuta lihtsalt pöörates trehtrit. Jätkates trehtri pööramist mõne ringi pääseb tööriistu vajamata ligi veskikividele. Enamasti pole vaja puhastamiseks teha sedagi- keskmisel jahvatusastmel jahvatamine puhastab veski kive.
Mida saab jahvatada?
Veskitega võib jahvatada kõiki toiduaineid, mis ei ole liiga niisked või õlised. Välja jäävad õlised seemned ja pähklid ning kaera saab jahvatada peenjahuks vaid segades pooleks mõne sobiva teraviljaga. Fibidus 21 ja teised väiksemad veskid ei sobi suurte ja kõvade (herned, kohv) terade jahvatamiseks otse peeneks jahuks- need võib jahvatada esmalt tanguks ja peenemaks teisel jahvatusel.
Materjalidest
Liimpuidust kest on valmistatud käsitööna pöögist ja töödeldud vaid orgaanilise toiduõliga. Korundum keraamikast veskikivid, mida ümbritseb silikoonist pesa, on ülitugevad ja kulumiskindlad ning tänu oma poorsusele terituvad ise. Kui aja jooksul kivid veidi kuluvad ei mõjuta see veski töötamist, kuna jahvatusjämedust muutes saab veskikivid üksteisele lähendada. Mootor on industriaalset laadi, kulumiskindel ja hooldusvaba. Iga veskit kontrollitakse enne tehasest väljumist.
Tootja annab veskile 12 aastase garantii!